torsdag den 31. maj 2007

Reflektioner: mig og "Smart mobs"

Smart mobs”The age of instant access” er en ny tidsalder karakteriseret ved, at alt hvad vi peger på - helt konkret med mobiltelefonen - vil vi kunne få adgang til øjeblikkeligt.

Rheingold beskriver fællesskaber, der opstår spontant og hele tiden er i kontakt med hinanden. At man hele tiden deler sine oplevelser med andre betyder, at man lever i den samme rytme. Det er ikke selve indholdet af en sms, der tæller. Det vigtige er, at du sender den, for så har du tænkt på dit netværk.

Og ifølge Reeds lov vil to netværk, der arbejder sammen, ikke give summen af alle elementer i de to netværk. Man kan bedst forstå det, hvis man forestiller sig at alle elementer i de to netværk bliver ganget med hinanden - det er en eksponentialfunktion.

Netværket anvender allerede i dag så godt det kan lade sig gøre ”øjeblikkelig adgang” – men teknologien sætter begrænsninger, som med tiden ophæves. Det er det gode budskab.

Og når netværket kobles sammen med andre netværk af sejlere opstår der en potent gruppe, der magter meget i sejladsens verden og kan udveksle alt fra nyheder til hjælp i tilfælde af mindre problemer til havs. Man kan have sit netværk plottet ind i bådens gps-modtager, så man altid kan følge sine venner, hvor end de sejler eller ligger.

Og bådenes gps-modtagere kan indbygges nogle faciliteter, så man får alle informationer om en ny havn, allerede mens man anduver havnen: Badefaciliteter, dybdeforhold, klubrestaurantens åbningstider og kvalitet, pris for overnatning, venner der er hjemme i byen p.t. og hvor de befinder sig, seværdigheder med videre.

Ingen kommentarer: